cdb bank logo | Bank on our experience

Announcements

ΕΚΕ: ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Προφίλ και σύντομο ιστορικό

Από την ίδρυσή της το 1963 και μέχρι σήμερα, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της χώρας. Η Τράπεζα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων χρηματοπιστωτικών λύσεων και καινοτόμων προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις σύνθετες ανάγκες των εγχώριων και διεθνών πελατών της. Βασισμένη στη μακρά της εμπειρία και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης που διαθέτει, η cdbbank δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, προσδίδοντας σε αυτούς πραγματική αξία και παρέχοντας πάντοτε άριστη εξυπηρέτηση. Όραμά της είναι να καταστεί η πρώτη επιλογή για επιχειρηματικούς και θεσμικούς πελάτες.

 
ΕΚΕ: Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Λειτουργώντας ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, η cdbbank θέτει την επιχειρηματική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας της, στοχεύοντας σε πράξεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Με σκοπό την ενίσχυση της κυπριακής κοινωνίας, η cdbbank εφαρμόζει ένα στοχευμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), μέσα από το οποίο υλοποιεί μία σειρά από πολύπλευρες δράσεις που στοχεύουν στη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα των παιδιών, προωθώντας παράλληλα, την ποιότητα και ισότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα. Αξιοσημείωτη είναι η συνεισφορά της Τράπεζας στην ενίσχυση της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης καθώς επίσης στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Μεταξύ των σημαντικότερων δράσεων της cdbbank αποτελεί η έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στην Κύπρο. Αποτελώντας έναν από τους βασικούς σύμμαχους του Καραϊσκάκειου, η Τράπεζα είναι αρωγός του νεοσύστατου εξειδικευμένου διαγνωστικού και ερευνητικού κέντρου παιδοογκολογίας στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η cdbbank συμβάλλει στη συνεχή στελέχωση του νέου Κέντρου Παιδικού Καρκίνου με επιστημονικό προσωπικό το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών και διαγνωστικών προσεγγίσεων και πρωτοκόλλων.

Στις βασικές προτεραιότητες της cdbbank συμπεριλαμβάνεται επίσης η ενίσχυση της νεολαίας. Ανάμεσα σε άλλα, στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειες του Yianis Christodoulou Foundation, ενός Ιδρύματος που εστιάζει στην υποστήριξη και παροχή βοήθειας σε παιδιά και νέους. Το Ίδρυμα παρέχει προγράμματα συνεχούς ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, βελτιώνοντας παράλληλα και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και των νέων ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα, επιβραβεύει την ακαδημαϊκή αριστεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η cdbbank ίδρυσε το 1990 το ινστιτούτο CIIM, ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως αποστολή του να λειτουργεί ως κέντρο αριστείας στον τομέα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και της έρευνας στη διεύθυνση επιχειρήσεων και τη δημόσια διοίκηση στην Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπρόσθετα, η cdbbadnk απονέμει κάθε χρόνο χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες φοιτητές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, που διακρίνονται για τις υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Κλειδί στην επιτυχή υλοποίηση του πολύπλευρου προγράμματος ΕΚΕ της cdbbank, αποτελεί η ανταπόκριση και η εμπλοκή του προσωπικού της. Η Τράπεζα επενδύει σημαντικά στην καλλιέργεια ενιαίας εταιρικής κουλτούρας, παραμένοντας αφοσιωμένη σε αρχές και αξίες που διαμορφώθηκαν μέσα από τα 56 και πλέον χρόνια επιτυχούς παρουσίας της στη διαμόρφωση του κυπριακού γίγνεσθαι.

SIGN UP FOR ALL THE LATEST NEWS

NEWSLETTER

GET IN TOUCH

CONTACT INFORMATION

cdbbank currently operates two business centers, one in Nicosia and one in Limassol, facilitating quick and personalised service. Our Client Relationship Officers ensure that you receive high-quality service at all times and that all your banking needs are catered with professionalism and a personal approach.

CONTACT US TODAY