cdb bank logo | Bank on our experience

Announcements

ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η Τράπεζα εφαρμόζει πρόσθετα μέτρα με πρώτιστο μέλημα την στήριξη των πελατών της

Αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών και αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως), συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Όντας μία Τράπεζα µε ξεκάθαρα επιχειρηματική κατεύθυνση που διαχρονικά στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις φρόντισε, από την αρχή, να παρέχει στους πελάτες της κάθε δυνατή διευκόλυνση με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους. Παράλληλα, στοχεύοντας στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών και τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, η cdbbank προχώρησε άμεσα στην εφαρμογή σειράς μέτρων.

Μεταξύ άλλων, η Τράπεζα:

  • Προχώρησε, από την πρώτη στιγμή, στην εφαρμογή σχεδίου δράσης διασφαλίζοντας πρωτίστως την προστασία της υγείας του προσωπικού, των πελατών και των συνεργατών της. Βάσει του σχεδίου το προσωπικό της εργάζεται στην πλειοψηφία του από το σπίτι, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών της Τράπεζας.
  • Αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής Νομοθεσίας, προχώρησε στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για την αναστολή δόσεων και τόκων, επικοινωνώντας με όλους τους πελάτες της ξεχωριστά και παρέχοντας την απαραίτητη καθοδήγηση στους δικαιούχους.
  • Αποφάσισε ότι, μετά τη λήξη του μορατόριουμ δόσεων και τόκων στο τέλος του χρόνου, οι δικαιούχοι δεν θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αμέσως τους τόκους. Το δάνειό τους θα τύχει της ανάλογης επέκτασης και θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο αποπληρωμής των δόσεων.
  • Προχώρησε στην παραχώρηση πρόσθετων ελαφρύνσεων για όσους δανειολήπτες επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία του Covid-19, αποφασίζοντας πως πέραν της αναστολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων δεν θα εφαρμοστεί ανατοκισμός στους τόκους κατά την Περίοδο Αναστολής σε δάνεια που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Διατάγματος.
  • Βρίσκεται στη διάθεση των πελατών της προκειμένου να συζητήσουν πιθανές λύσεις αναδιαρθρώσεων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
  • Για τις περιπτώσεις εμβασμάτων που αφορούν επιδόματα που συνδέονται με την πανδημία, η Τράπεζα δεν θα προβαίνει σε οποιαδήποτε δέσμευση έναντι δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων.
  • Είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, μετά το τέλος της κρίσης, για περαιτέρω στήριξη των πελατών της, διαθέτοντας επιπλέον ρευστότητα εάν χρειαστεί, για τη χορήγηση νέων πιστωτικών διευκολύνσεων.
  • Παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν αναλήψεων μετρητών σε ευρώ από οποιαδήποτε ΑΤΜ στην Κύπρο και τις χώρες της Ευρωζώνης μέσω των χρεωστικών καρτών της. 

Σε δηλώσεις του ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, Κώστας Αργυρίδης, ανέφερε ότι «πρώτιστο μέλημά μας, κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, στηρίζοντάς τους έμπρακτα, τόσο μέσω του μορατόριουμ δόσεων και τόκων για όσους πληρούν τα σχετικά κριτήρια όσο και μέσω της διοχέτευσης ρευστότητας σε βιώσιμες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης». «Παράλληλα», πρόσθεσε, «η Τράπεζα συνεχίζει την παροχή νέων χρηματοδοτήσεων σε βιώσιμες δραστηριότητες πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας του τόπου». Ο κ. Αργυρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «με συλλογική προσπάθεια και ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες», διαβεβαιώνοντας πως «η ομάδα της cdbbank στο σύνολό της εργάζεται άοκνα και με υπευθυνότητα, παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση και καλύπτοντας τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά».

 

SIGN UP FOR ALL THE LATEST NEWS

NEWSLETTER

GET IN TOUCH

CONTACT INFORMATION

cdbbank currently operates two business centers, one in Nicosia and one in Limassol, facilitating quick and personalised service. Our Client Relationship Officers ensure that you receive high-quality service at all times and that all your banking needs are catered with professionalism and a personal approach.

CONTACT US TODAY